Woensdag zullen 100.000 boeren beginnen aan een 350 kilometer lange protestmars naar Delhi. Ze protesteren omdat veel Indiase boeren heel arm zijn of geen land meer hebben om te bebouwen.

Er zijn in India miljoenen mensen die in sloppenwijken wonen of op straat leven. De  demonstranten vinden dat al die mensen een eigen stukje land moeten krijgen, zodat zij gewassen kunnen verbouwen en een plek hebben om te wonen. Volgens de opstandelingen hebben zij recht op het land, omdat de regering fabrieken, vliegvelden en mijnen op hun land liet aanleggen. De regering heeft nog niet op deze beschuldigingen gereageerd.

De boeren zijn ervan overtuigd dat de overheid de actie niet zal negeren. De Indiase boeren gaan altijd massaal naar de stembus en zijn de laatste jaren steeds meer op kleine, lokale partijen gaan stemmen. Als de regerende partijen de verkiezingen in 2014 niet willen verliezen, moeten zij naar de ontevreden boeren luisteren, denken ze.

Bron: Guardian 
Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief