Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Een mooi en geslaagd Movies that Matter Festival is niet compleet zonder spetterend slotfeest! Ook dit jaar hebben we weer een mooi affiche op het programma.

🎬Stieg Larsson: The Man Who Played With Fire | 20:00 – 22:10
Intrigerend portret van de beroemde Zweedse auteur van de Millennium-trilogie, Stieg Larsson. Als onderzoeksjournalist dook Larsson in de duistere wereld van het rechts-extremisme en neonazi’s in zijn land. De film legt bloot hoe het opkomende fascisme in Zweden langzaamaan genormaliseerd raakt in de huidige politiek.

🎸 Love The System | 22:00 – 00:00
Een stijlvollige elfkoppige disco funk formatie van eigen boden. Love the System is een band met maar één doel: jou gelukkig maken. ‘’We dachten dat het tijd was voor een tegenwind. Ik heb het gevoel dat de huidige muziekscene te veel gefixeerd is op het ‘’coole’’ of ‘’bad-ass’’ imago. Met Love the System probeer ik de aandacht op de positiviteit te leggen.’’ Aldus frontman Jeff Tropicana.

🎟️ Slotfilm: €10,50 | Feest gratis o.v.v. een filmticket 🎟️
📍 Theater aan het Spui, Grote Zaal → Foyer, Den Haag

🎤 Na de filmvertoning volgt een nagesprek (Voertaal is Engels) met oud collega van Stieg Larsson en huidig hoofdredacteur van Expo Magazine Daniel Poohl over de nalatenschap van Stief Larsson, het anti-racistische Expo Magazine en extreem rechts.