Maria haalt de mais van eigen land en maakt er met een saus van bonen, kip en salade een voedzame maaltijd van.

Voor de xerém:
De mais malen en in pan doen. In een andere pan ruim water met eetlepel zout aan de kook laten komen. De mais toevoegen. Aan de kook laten komen. Na een uur en regelmatig roeren, en als de massa is ingedikt, de gecondenseerde melk en slagroom erbij doen. Nog eens goed roeren en opdienen.

Voor de bonenschotel:
De zwarte bonen (feijão) een nacht weken in water, koken, afgieten (kookvocht bewaren). Dan in een soeppan ui en knoflook in olijfolie fruiten, een derde van de bonen toevoegen en fijnstampen.

Dan de rest van de bonen erbij, rest van kookvocht en laurierblaadjes, zout en peper. Zachtjes gaarkoken, voeg dan sap van een sinaasappel toe en maak op smaak met zout en versgemalen peper. De bonenschotel is vrij dik, soepig.

Verse fijngesneden koriander erover strooien en opdienen de xerém, gestoomde kip en groene salade.

[[{“fid”:”40292″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Xerem uit Brazilië”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Xerem uit Brazilië”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Brazilië”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Eet smakelijk!

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief