Maatschappelijke organisaties zijn teleurgesteld over de uitkomst van de VN-klimaattop op het Indonesische eiland Bali. Het akkoord zou te vrijblijvend zijn en geen garanties bevatten dat klimaatdoelstellingen ook echt worden gehaald. Europa, met Nederland voorop, wilde verder gaan en ook de arme landen waren bereid om verplichtingen op dit terrein aan te gaan.  

Volgens Oxfam is het verzet van de Verenigde Staten om concrete doelen af te spreken om de CO2-uitstoot te beperken nadelig voor de arme landen. 'Zo dreigt de grens van 2 graden opwarming te worden overschreden', aldus Antonio Hill, klimaatdeskundige bij de ontwikkelingsorganisatie. Hij roept burgers in onder meer de VS om extra maatregelen te eisen. 'Zij kunnen hun regering dwingen recht te doen aan de arme mensen die te kampen krijgen met droogtes, meer stormen en overstromingen.'

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief