De Ideeënwedstrijd is speciaal bedoeld voor nieuwe Nederlanders die een ontwikkelingsproject willen opstarten in hun land van herkomst. Dus kun jij je vinden in deze omschrijving, doe dan mee en stuur je idee in.

Veel migranten in Nederland dragen jarenlang trouw bij aan de ontwikkeling van hun land van herkomst. Sommigen sturen geld naar familieleden of organisaties, anderen zetten zelfs allerlei projecten op. Deze activiteiten dragen bij aan een eventuele perspectiefvolle terugkeer, maar zorgen ook voor een verhoogd eigenwaarde.

Omdat deze initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking gedegen steun verdienen, hebben de organisaties Cordaid, Oikos en het migrantennetwerk SMS samen deze Ideeënwedstrijd opgezet. De beste ideeën worden beloond met prijzen tot 10.000 euro, inclusief een training om het idee succesvol uit te voeren.

Ideeën kunnen tot 15 september 2009 worden ingezonden. Ideeën die voor 1 september worden ingestuurd krijgen feedback van de organisatoren. De inzending kan dan indien nodig, nog worden aangepast. Kijk voor meer informatie over het inzenden van je idee op de site van de Ideeënwedstrijd.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief