Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

 

Chipo
Bekijk fotoserie I

Foto-instituut Noorderlicht laat in de tentoonstelling ‘Land – Country Life in the Urban Age’  met werk van 37 fotografen zien hoe het platteland omgaat met de kaalslag die de alsmaar toenemende verstedelijking aanricht. 

Nog maar net op gang is de eenentwintigste eeuw nu al ‘de eeuw van de stad’. Want sinds 2008 woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden. Dat zijn bijna 3,5 miljard mensen, op slechts 3 procent van het aardoppervlak. In 2050 zal het aantal stedelingen volgens de Verenigde Naties wereldwijd bijna 6,3 miljard bedragen – oftewel bijna 69 procent van de wereldbevolking.

 

 

MashiMohadjerin
Bekijk fotoserie II

Op de Noorderlicht tentoonstelling zijn tal van series te zien die laten zien hoe de trek naar de stad het landschap en de levens van mensen verandert. Van buitenaardse panoramafoto’s van een verlaten Chinees achterland tot spookachtige beelden van Roemeense villa’s, gebouwd door migranten die er bijna nooit zijn.

Noorderlicht, 5 september t/m 31 oktober, Fries Museum in Leeuwarden.
Zie www.noorderlicht.com

 

MunemWasif
Bekijk fotoserie III

In tijdschrift onzeWereld van september 2010 ook een beeldreportage met (andere) foto’s uit de expositie.

 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
670

Marianne Wilschut is een Nederlandse journalist. Ze schrijft onder andere voor Trouw en OneWorld.
Profielpagina