Dertig tot veertig procent van ons voedsel gaat de prullenbak in. “What a waste!”, dachten ze in Wageningen. Vijfhonderd studenten op de Campus konden 29 september genieten van eten dat normaal in de container zou verdwijnen.

De groenten werden geleverd door boeren uit de omgeving. Groentes die normaal ‘niet mooi genoeg zijn’ om te verkopen, werden alsnog opgepeuzeld. In plaats van naar varkens ging het eten nu naar studenten.

Bewustwording
Initiatiefneemster van de gratis lunch is Ljiljana Rodic van Wageningen UR Centre for Sustainable Development and Food Security. Het bleef niet alleen bij een lunch. Tijdens het eten werd uitgelegd ‘dat 30 tot 40 procent van al het geproduceerde eten niet wordt geconsumeerd en dat dit enorm zonde is van de energie die de boer er in steekt. Een verspilling van arbeid, water, zonlicht, meststoffen en brandstof.’’, aldus Rodic.

Lees meer op: WageningenUR
Foto: Flickr

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief