Kijk hier het OneWorld Mediacafé 'Hoe Halal zijn de Hollandse media?' terug met opiniemaker Jan Dijkgraaf, journalist Raja Felgata en Brahim Bourzik, hoofdredacteur van de Moslimkrant. Zij debatteerden over de berichtgeving over de islam in de media. Moderator was Bahram Sadeghi. OneWorld's Esra Dede verzorgde een gesproken column. 
[[{“fid”:”48256″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_paginabreedte”,”attributes”:{“alt”:”Mediacafé #2: Hoe halal zijn de Hollandse media?”,”style”:”width: 976px; height: 327px;”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-paginabreedte media-element”},”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_paginabreedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”OneWorld Mediacafé: Hoe Halal zijn de Hollandse Media?”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”OneWorld Mediacafé: Hoe Halal zijn de Hollandse Media?”},”type”:”media”}]]

 

Dat de berichtgeving erg verschilt blijkt uit onderstaande video's. Hoe bericht RTL Nieuws bijvoorbeeld over de islam? En wat draagt een programma als Van Hagelslag naar Halal bij aan ons beeld? 

Islam in de media
In het programma Van Hagelslag tot Halal reizen tot de islam bekeerde jonge Nederlandse vrouwen met hun moeders door Jordanië. Hoe brengt het programma de islam in beeld? 

hagelslag halal

Hoe denk je over de islam na het zien van bijvoorbeeld de documentaire over de Engelse imam Dr. Haitham Al-Haddad, die vaak de ‘haatimam’ wordt genoemd?

NPO

Welk geluid overheerst in deze nieuwsuitzending van RTL Nieuws over de aanslag op Charlie Hebdo? Werkt deze berichtgeving polariserend of benoemt het dingen die nodig hardop gezegd moeten worden?

RTL

 

OneWorld magazine nu met kookboek cadeau

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief