De opstellers vinden dat de betrokken landen meer ruimte moeten krijgen om eerst hun lokale markten tot bloei te brengen. Het rapport Voedsel Bedreigd wordt dinsdag aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. De presentatie vormt het startsein voor een campange waarmee ICCO en CNV Jongeren aandacht vragen voor de gevolgen van 'oneerlijke handel'.

Met de campagne Aanpakken die Handel willen organisaties de onderhandelingen beïnvloeden die de Europese Unie momenteel voert met voormalige koloniën. Eind dit jaar moeten die besprekingen uitmonden in nieuwe handelsakkoorden.

Vele verliezers

Het rapport maakt de balans op van 25 jaar handelsliberalisatie, die volgens de opstellers 'vele verliezers' kent. De liberalisatie heeft de landen ten zuiden van de Sahara de afgelopen twintig jaar 209 miljard euro gekost. Dat is hetzelfde bedrag dat deze landen aan hulp hebben ontvangen.

Lees dit artikel verder bij Trouw

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief