Laurent Pellerin was sinds 2006 voorzitter van dit netwerk van agrarische ontwikkelingsorganisaties. In die jaren is AgriCord gegroeid tot een internationale koepel met zeven agri-agencies en drie geassocieerde boerenorganisaties.

De verwachtingen zijn dat dit aantal de komende jaren alleen maar zal groeien, aangezien steeds meer landen het belang inzien van sterke boerenorganisaties in de bestrijding van honger en armoede. Steeds meer organisaties willen bijdragen aan het professionaliseren van boerenclubs, zodat deze op kunnen komen voor de belangen van hun leden. Zo hebben de Spaanse en Italiaanse landelijke boerenorganisaties elk al een agri-agency opgericht, waarvan alleen nog erkenning binnen het AgriCord netwerk geformaliseerd moet worden. Het Duitse Bauernverband heeft laten weten ook dit pad op te willen.

Laurent Pellerin zegt AgriCord ‘met gemengde gevoelens’ te verlaten, zinspelend op zijn enthousiasme en betrokkenheid bij AgriCord. AgriCord zal nu op korte termijn een nieuwe voorzitter moeten presenteren. Volgens de statuten zal het bestuur van AgriCord uit de bestuursleden van de agri-agencies (dit zijn allemaal afgevaardigden van boerenorganisaties) kandidaten voordragen aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kiest vervolgens uit de genomineerden de opvolger van Pellerin. De eerstvolgende bijeenkomsten van het bestuur en de algemene vergadering staan gepland op 28 en 29 juni in Parijs. Pellerin zal deze vergaderingen nog wel bijwonen.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief