Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

‘Voluntourism’ lijkt een steeds groter fenomeen te worden: westerlingen die vrijwilligerswerk gaan doen in een ver land waarvan ze eigenlijk de cultuur en geschiedenis niet kennen. Ze weten vaak ook niet wat hun aanwezigheid eigenlijk doet met de lokale gemeenschap. “Het probleem van ‘voluntourism’ is dat de vrijwilliger meer opzoek is naar een mooie ervaring dan naar de behoefte van de lokale gemeenschap”, schrijft columnist Rafia Zakaria.

De Noorse ontwikkelingsorganisatie Students’ and Academics’ International Assistance Fund (SAIH) brengt dit fenomeen op een satirische manier in beeld. De blanke vrouw in het filmpje (zie boven) zit in de tv-show ‘Who wants to be a volunteer?’ en kan als vrijwilliger Afrika redden als ze de laatste vraag goed beantwoordt: hoeveel landen liggen er in Afrika? Een verraderlijke vraag, aangezien velen denken dat Afrika één groot land is.

Lees hier het hele artikel.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)