Twee jaar geleden nog een ludiek idee, inmiddels een nieuwe Amsterdamse traditie: Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen.

Volgens de organisatie hebben negenhonderd deelnemers in circa vijftig boten naar plastic zwerfvuil gevist.
Om 14:00 vertrokken de plasticvissers via verschillende routes naar de Amsterdamse binnenstad. Het doel: zoveel mogelijk plastic afval verzamelen. Met dit initiatief vraagt stichting Plastic Whale aandacht voor de ‘plastic soep’.
Daarnaast is de bedoeling dat dit gerecyclede plastic gebruikt wordt voor het bouwen van de Plastic Whale, een boot. Volgens Marius Smit, bedenker van het initiatief, zal de boot als educatief platform fungeren.

“Wij willen zoveel mogelijk mensen op de Plastic Whale laten varen, enerzijds om hen bewust te maken van het probleem van de plastic soep maar vooral om hen te inspireren om met oplossingen aan de slag te gaan.”
 

Lees meer op Plastic Whale[[{“fid”:”21400″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{“height”:270,”width”:480,”alt”:”Plastic Whale – Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen (2 september 2012)”,”class”:”media-element file-default”}}]]

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief