OneWorld sprak de Iranese homorechtenactivist Mani Zanyar, Marijke Haanraadts van HIVOS en Björn van Roozendaal van C.O.C. Nederland over de rechten en vrijheden van homoseksuelen wereldwijd. En filmde de flamboyante botentocht door Amsterdam.
 

Bekijk hier het filmpje:

 

mani zanyar

Mani Zanyar

foto:OneWorld

Amnesty International vroeg aandacht voor seksuele minderheden die het slachtoffer zijn van mensenrechtenschendingen. Daarom voer Mani Zanyar, voormalig lid van de verboden Persian Gay and Lesbian Organisation uit Iran, mee op de Amnesty-boot. Momenteel is Mani voorzitter van de Iranian LGBT Human Rights Organisation.

Ook een boot van ontwikkelingsorganisatie Hivos voer op 2 augustus mee. Op deze boot ontbraken de feestelijk uitgedoste homo’s en lesbiennes; de boot is leeg om aandacht te vragen voor homo’s in ontwikkelingslanden die niet de vrijheid hebben om hun seksuele identiteit te uiten.

 

 

 

 

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina
marlies-oneworld

Over de auteur

Journalist, redacteur en campaigner. Marlies schrijft over mensenrechten, gender en klimaat in een snel veranderende wereld. Ze geeft deze …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief