Bonaire.nu bericht dat eenheden van defensie van de ABC-eilanden helpen bij het opruimen van de olievervuiling. Zij zijn opgeroepen om de schade in kaart te brengen en de olieresten te verwijderen. Ook vrijwilligers zetten zich in om de stranden weer schoon te maken. Zij verwijderen in beschermende kleding de olieresten die daar zijn aangespoeld. Natuurorganisaties sturen deze vrijwilligers aan. Het wordt individuele bewoners afgeraden om op eigen houtje bij te dragen aan de schoonmaak, gezien de olieresten schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het strand schoon krijgen is ook niet het enige waar het om gaat, meldt Rino Hermans aan het Caribisch Netwerk. Het is tevens belangrijk om het opgeraapte materiaal te kunnen identificeren als de olie van Petrotin, om de kosten te kunnen verhalen op het bedrijf.

De olie heeft zich via de oceaan inmiddels verplaatst richting de eilanden, maar was eerder al vernietigend in de directe omgeving van Trinidad, meldt The Guardian. Daar heeft het grote schade aangericht aan de natuur. Petrotrin heeft destijds geprobeerd de gelekte olie op te ruimen, maar kon niet voorkomen dat een gedeelte zich via het water verspreidde.

Foto header: Flickr

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
fiona.jpg

Over de auteur

Fiona is redactiestagiair bij Werelddoeners en Masterstudent Filosofie.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief