Uit de beleidsregels van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat uitsluitend nieuwe projecten voor Schoklandgeld in aanmerking komen. Samenwerking met een andere Nederlandse organisatie met een 'onderscheidende inbreng' is verplicht. Ook wordt van de aanvragende instanties verwacht dat ze zelf minstens 60 procent van de kosten betalen.

Op het voormalige eiland Schokland tekenden in juni verschillende bewindslieden, bedrijven en maatschappelijke organisaties intentieverklaringen voor een intensievere aanpak van ontwikkelingsproblemen, gebundeld in de millenniumdoelen. In 2000 kwamen 189 landen, waaronder Nederland, binnen de Verenigde Naties overeen vóór 2015 de armoede in de wereld te halveren. Dit streven is gevat in acht meetbare millenniumdoelen, zoals alle kinderen naar school en het verminderen van moeder- en kindersterfte.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief