Als groot kledingliefhebber met een toenemend verantwoordelijkheidsgevoel voor de wereld liep ik tegen mijn eigen consumptieniveau aan. Elke week kocht ik wel een nieuw kledingstuk. Bij de H&M, Primark, V&D of Lady Sting. Waarom ook niet? Het was immers toch zo goedkoop. Sinds ik mij tijdens mijn studie journalistiek ben gaan verdiepen in de wereld van kleding, is mijn manier van consumeren drastisch veranderd. En daarmee heeft mijn kledingkast ook een flinke omslag gemaakt. In mijn omgeving kreeg ik vaak de vraag – waar koop ik mooie eerlijke en stijlvolle kleding? Op mijn blog geef ik tips voor een groenere garderobe maar schrijf ik ook over de achtergrond ervan. Want wat weten we nou eenmaal van de andere kant van de mode-industrie? Wat weten we eigenlijk over de kleding die we dragen? Op www.behindmycloset.com vind je de verhalen die schuilgaan achter jouw kledingkast.

 

Em

Emy Demkes op Instagram

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
emydemkes2

Over de auteur

Redacteur fair fashion

Emy Demkes is freelance journalist en schrijft voornamelijk over de achtergronden van onze kleding. Van de arbeidsomstandigheden in …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief