Verder een impressie uit Guatemala met de resultaten van de eerste ronde van de verkiezingen. Ook een portret van een omstreden presidentskandidaat: Mayavrouw Rigoberta Menchú. Buiten de verkiezingen wordt ook aandacht besteed aan de explosieve groei van het aantal vrouwenmoorden in Guatemala, waarvan het merendeel niet wordt onderzocht.

LA Chispa komt verder met een reportage over acht Nederlandse managers die naar Peru zijn gegaan voor een uitwisseling. RTL-correspondente Nina Jurna vertelt in een uitgebreid interview over wonen en werken in Suriname. En een opvallende reportage over de overleden guerrillastrijder Che Guevara die in het dorp Vallegrande in Bolivia als een religieus icoon wordt vereerd.

Kortom: genoeg redenen om dit nummer van LA Chispa te bestellen. Dat kan door een mailtje te sturen naar chispa@dds.nl. Wilt u meer weten over ons blad? Surf dan naar http://www.noticias.nl/chispa.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief