Je loopt op de stoep en fletsj! Je staat in een dampende hondendrol. Omdat jij niet de enige bent die zich hieraan ergert, bedacht een bedrijf in Groot-Brittannië een manier om hondenpoep op een duurzame manier te gebruiken.

Met Streetkleen Bio  worden Britse hondendrollen omgevormd tot bio-energie.

Hoe het werkt? Wanneer je viervoeter heeft gepoept, ruim je dit op met een zakje dat je weggooit in een speciale afvalbak. Streetkleen haalt de bakken op en leegt die in een machine die de zakjes automatisch scheidt van de bruine inhoud. De drollen komen terecht in een vergistingsinstallatie die biogas en meststoffen maakt van het afval. Met 700.000 drollen levert de installatie 200.000 kilowattuur per jaar. Dit is ongeveer evenveel energie als het verbruik van 60 gezinnen in een jaar.

Volgens de Schotse bedenker Gary Downie moeten we verder kijken dan de ‘jakkesfactor’. “Mensen moeten het afval als een economische mogelijkheid zien.” Of de installatie ook in Nederland komt, is nog onbekend.

Lees meer op: Greenzine

Foto: Kraskland

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief