Stadslandbouw als middel om de positie van kwetsbare bevolkingsgroepen in Ethiopië te versterken. Sinds 2008 heeft het Ethiopische Urban Gardens Program meer dan 34.200 huishoudens bereikt met de oprichting van gemeenschappelijke school- en stadstuinen. Stadsbesturen doneren een stuk land waarop de tuinder vervolgens eigen gewassen kan verbouwen.

De tuinmannen en -vrouwen bewerken in groepsverband of individueel een stukje land. Met het gegenereerde inkomen vormen ze spaargroepen waarmee ze elkaar geld kunnen lenen. Binnen een aantal gemeenschapstuinen zijn bovendien coöperaties opgericht om de lokale markt beter te kunnen bedienen.

Op dit moment zijn er meer dan 350 stadstuinen in Ethiopië. Naarmate de steden dichter bevolkt raken, wordt de toegang tot land en hulpbronnen moeilijker. De arme stadsbevolking is hierin vaak de kwetsbaarste groep. Het Urban Gardens Program biedt een levensvatbare – en duurzame – oplossing.  

Lees meer: AllAfrica

Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief