Na de aanvraagronde in 2006 sneuvelden de meeste aanvragen van organisaties in de categorie 'jong en vernieuwend' voor de subsidieperiode 2007-2011. Belangrijkste reden was dat deze organisaties aan veel voorwaarden moesten voldoen, waar ze helemaal niet aan kónden voldoen, zoals professionalisering. Veel organisaties wílden wel professionaliseren, maar konden dat eenvoudigweg niet omdat ze daar onvoldoende geld voor hadden. In deze tussentijdse ronde zijn versoepelingen aangebracht voor startende en vernieuwende organisaties, zodat ze bijvoorbeeld kunnen aangeven op welke manier ze willen doorgroeien en hoeveel geld ze daarvoor nodig denken te hebben.

Een platform van jonge en vernieuwende organisaties maakte zich het afgelopen jaar sterk bij het ministerie voor een nieuwe kans. Uiteindelijk werd niet besloten tot een nieuwe of aparte 'mfs+-regeling', zoals het rapport De juiste maat had geadviseerd (zie Vice Versa 4, 2007), maar tot een tussentijdse ronde voor 2009-2010.

De organisaties krijgen korter de tijd om hun aanvraag in te dienen dan in de reguliere ronde van het mfs. Bij het ter perse gaan van dit nummer van Vice Versa stond de deadline voor het indienen van aanvragen nog niet definitief vast. De volgende ronde van het mfs gaat voor iedereen van start in 2010.

Meer info: www.minbuza.nl of 070-3486499, secretariaat DSI-MY. Neem voor het platform contact op met Pieter-Jos van Kampen, up2uto@yahoo.co.uk, 020-531 8885. De website: www.uptoyoutoo.org

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief