De internationale federatie van kamers van koophandel koos 'Back to business' uit 55 inzendingen uit 38 landen, waaronder Australië, Engeland en Canada. Het hulpprogramma biedt financiële ondersteuning, traumaverwerking, en training aan kleine ondernemers die werden getroffen door de tsunami van 2004.

Nederland stak vijf miljoen euro in het project waarmee ruim 11 duizend bedrijfjes werden geholpen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken werkte het project zo goed omdat het vrijwel zonder bemoeienis van de overheid werd uitgevoerd. 'Decentraal hulp verlenen' was het motto. De plaatselijke kamers van koophandel bepaalden in overleg met betrokkenen wie er voor welke hulp in aanmerking kwam.

Het programma is ook in Sri Lanka zelf onderscheiden. De overheid gebruikt het voorbeeld van Back to Business inmiddels ook voor de ondersteuning van andere ondernemers.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief