Bun Lai, eigenaar van een sushirestaurant in het Amerikaanse stadje New Haven, ruilt de traditionele tonijn in voor vissoorten waar er juist te veel van zijn.

De duurzame chef maakt gebruik van diersoorten die de natuur van New Haven bedreigen, zoals een Aziatische krabsoort die steeds meer terrein wint. Zo hoopt hij een steentje bij te dragen aan de ecologische balans in het gebied.

Lai vindt het belangrijk om mensen nieuwe etenswaren te leren accepteren. Zo worden kwallen in Azië wel gegeten, terwijl zijn Amerikaanse klanten hier nog niet om staan te springen: “Als je kwallen droogt en opnieuw vochtig maakt verandert de hele structuur, een structuur die mensen erg lekker vinden.”

Lees meer bij Grist.org.

 

Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief