Het westen heeft een romantisch beeld van de Toearegs. Maar de situatie verandert. Een aantal Toearegs in Mali knoopte banden aan met Al Qaida en ze eisen autonomie. In het boek Terug naar Timboektoe schrijft journalist Gerbert van der Aa hoe het zover is gekomen. 

In OneWorld’s interview Onruststokers in de Sahara lees je meer over de auteur. 

Wil je kans maken op het boek? Doe dan mee aan onderstaande quiz. Stuur de antwoorden uiterlijk dinsdag 18 november naar redactie@oneworld.nl onder de vermelding ‘Terug naar Timboektoe’. Vergeet niet je naam en adres te noemen. De winnaars krijgen bericht.

[[{“fid”:”31069″,”view_mode”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Terug naar Timboektoe”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_kwart_breedte media-element file-file-styles-artikel-kwart-breedte”,”id”:”styles-5-0″}}]]

1. Voor welke prijs is het eerste boek van Gerbert van der Aa genomineerd?

2. Wanneer gaf de bekendste Toeareg-band voor het laatst een optreden in Nederland?

3. In welk jaar en in welke maand vroegen de Toearegs Frankrijk in een brief om autonomie? 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief