Ontwikkeling1Civis Mundi, kwartaalblad voor politieke filosofie en cultuur, brengt een aantal artikelen bij elkaar die ten dele al elders zijn verschenen: over het debat over de hulp, over nieuwe tendensen (religie, migratie, de rol van China), en over burgerbetrokkenheid. Aardig, met name voor lezers die graag even met een motorsloepje over recente discussies heen willen varen.

'Civis Mundi': ISSN 0030-3283, via www.damon.nl

Ontwikkeling2Het Netherlands Yearbook on International Cooperation, geredigeerd door Paul Hoebink, is in vergelijking meer een oceaanstomer. De opiniestukken (door Paul Hoebink, Lau Schulpen, Thea Hilhorst, Han Valk en Ulli Mans) lopen uiteen van persoonlijke visies op de hulpgeschiedenis en de subsidiestrijd in de sector tot een artikel over de tsunami en een lezenswaardig stuk over de dilemma's rondom het Nederlandse beleid in Afghanistan en andere fragiele staten. Daarnaast zijn er wat zwaardere peer-reviewed artikelen, zoals een discours-analyse van goed bestuur, en een analyse van de landenkeuzes van ministers Herfkens en Van Ardenne. Stevige kost, vereist wel wat zeebenen.

 Jaarboek: ISBN 978 90 232 43465, via www.vangorcum.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief