Fairtrade Gemeenten Nederland

In navolging van andere Europese landen zoals Engeland en België, start dit jaar ook in Nederland een Fairtrade Gemeente Campagne. Drie organisaties, COS Nederland, Landelijke vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar, vormen de landelijke stuurgroep voor deze campagne waarvan ICCO de hoofdsponsor is. Het doel is in zoveel mogelijk gemeenten een beweging van burgers op gang te brengen die zich hard willen maken voor meer Fairtrade consumptie: door de gemeente zelf, maar vooral door bedrijven en consumenten. Zo gaan burgers supermarkten stimuleren het aanbod te vergroten.

De Fairtrade Gemeente titel

Om de titel Fairtrade Gemeente te behalen moet aan zes criteria worden voldaan. Zo wordt een werkgroep gevormd, stemt de gemeente een resolutie voor Fairtrade voor en koopt ze die producten ook aan. Daarnaast zijn er voldoende horecazaken en winkels die Fairtrade aanbieden, doen er scholen, bedrijven en verenigingen mee en. De titel is voor iedere gemeente haalbaar. Om de millennium ontwikkelingsdoelen in 2015 te halen is o.a. meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp nodig. De Fairtrade Gemeente Campagne sluit naadloos aan bij dit doel.

 

www.fairtradegemeente.nl

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief