De actie Panties for Peace begon vorig jaar, als protest tegen de onderdrukking van vrouwen in Birma. PantyPowerposterSindsdien sloegen de militairen een opstand van de monikken neer, weigerden zij lange tijd om internationale hulpverleners toe te laten tot de slachtoffers van cycloon Nargis en werd het huisarrest van oppositieleidster Aung San Suu Kyi door hen verlengd.

De militairen die Birma met harde hand leiden, geloven dat fysiek contact met damesondergoed hun macht kan verzwakken. "Als je me niet gelooft, neem dit dan mee naar het vliegveld van Rangoon, je zal worden doodgeschoten", zei activist Thet Thet Tun dinsdag, terwijl ze wit ondergoed in de hand had. "We zetten dit tegen hen in."

Birmese ambassades in Europa, Australië en Brazilië hebben al per post damesondergoed mogen ontvangen, zegt de organisatie. Stuur ook jouw ondergoed op. Op de site van Panties for Peace kun je een lijst met adressen vinden waar je je ondergoed naartoe kunt sturen.

Panties for Peace

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief