Een goede douchebeurt doet wonderen voor het humeur. Helaas zijn de kleine plastic bolletjes in doucheproducten niet afbreekbaar.

Er zijn alternatieven, zoals de duurzame doucheproducten die farmaceutische bedrijven creëren. Deze ondernemingen worden gepresenteerd op de Closing the Loop 2013.

Weleda is zo’n alternatief, dat onder andere scrubs zonder zandkorrels verkoopt. “Wij vinden immers dat zand de huid beschadigt”, vertelt Lieve Van der Borght van Weleda aan P+. Carnauba-wasbolletjes vervangen de korrels, die volgens het bedrijf ‘niet zo hard als zandkorrels en suikerkristallen’ zijn. Bovendien lossen deze wasbolletjes op in water.

Closing the Loop biedt naast Weleda ook andere ondernemingen aan, die verzorgingsproducten zonder parabenen of siliconen op de markt brengen. Op die manier kun je gewoon weer scrubben, je tanden poetsen of je haren wassen. Zonder plastic bolletjes.

Lees meer op: P+

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief