"Met een directe of indirecte tewerkstelling van 6,5 miljoen mensen in hernieuwbare energie, toont de sector dat het niet langer een niche is, maar een betekenisvolle speler op het wereldtoneel", zegt Adnan Amin, directeur van Irena. In 2012 stelde de sector nog 5,7 miljoen mensen tewerk.

De meeste groene banen zijn in China, Brazilië, de VS, India, Duitsland en Spanje. De sectoren met de meeste banen zijn zonne- en windenergie, biobrandstoffen en biomassa.

Volgens de cijfers van Irena is Azië in belangrijke mate verantwoordelijk voor de groeicijfers. "De snel groeiende vraag naar zonne-energie in China en Japan heeft de werkgelegenheid doen stijgen", zegt Rabia Ferroukhi, hoofdauteur van het rapport. "Verschillende Chinese fabrikanten hebben de capaciteit opgedreven."

Ook in de windenergiesector is het China, samen met Canada, dat voor een positieve impuls zorgt. Offshore windparken blijven voorlopig vooral een Europees fenomeen, met name in Groot-Brittannië en Duitsland.

Klik hier voor het rapport.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief