Aangezien een deel van de Oneworld-redactie de komende week op plastic dieet is, sprong de berichtgeving van afgelopen week ons extra in het oog. Gemeente Den Haag bevestigde telefonisch dat veel plastic afval alsnog bij het gewone afval terecht is zou zijn gekomen, omdat de afvalverwerkingsbedrijven geen zwarte zakken meer accepteren als plasticafval. Hierop twitterde D66-raadslid Anne Toeters:

En:

 

Waarom al die commotie?

Nadat Anne Toeters en haar collega´s om opheldering hadden gevraagd bleek dat de gemeente een fout had gemaakt in de berichtgeving. De gemeente Den Haag liet vandaag weten dat het afval niet allemaal restafval terecht is gekomen, maar dat meer bewustzijn bij de consument over hoe ze plastic afval kunnen scheiden de verwerking van afval makkelijker zou maken. Doorzichtige plastic zakken zijn te koop in de supermarkt, maar dat je ook gewoon je plastic afval los in de container kunt gooien. Via deze factsheet van PMD kun je nagaan welk plasticafval je waar bij mag stoppen en hoe.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Cultureel antropoloog

Mijn naam is Anneroos Dijkstra en ik ben een derdejaars Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden. …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief