86 procent van de eieren in de supermarkt wordt verkocht als scharrelei. Organisatie Natuur & Milieu vindt die naam niet passend, omdat de kippen die de eieren leggen ‘helemaal niet scharrelen’.

De zogenaamde scharrelkip leeft op een oppervlakte van 1 vierkante meter met 8 andere kippen. ‘Wij roepen  mensen op om over te schakelen naar duurzame en biologische eieren. In 2013 is dat aanbod flink gestegen, dus het is nu makkelijker dan ooit.’

Natuur & Milieu heeft de meest duurzame eieren opgespoord. Dat blijken Rondeel eieren met Milieukeur of biologische eieren met het EKO/Demeter kenmerk te zijn. De kippen die deze eieren leggen eten duurzame soja en leiden een dierwaardig leven. Zo kun je met een gerust hart je paaseitje eten.

Bron: Natuur & Milieu

Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief