Ted Schrader, relatiebeheerder voor Niger bij Agriterra: "momenteel hebben we twee gezamenlijke partners in Niger, namelijk het nationale boerenplatform en een grote vereniging van veehouders. De planning is dat we dit jaar de samenwerking uitbreiden met meer gemeenschappelijke partners. Boerenleiders en stafmedewerkers zouden kunnen deelnemen aan trainingen die SNV verzorgt. Verder bestaan er ideeën gezamenlijk 'writeshops' te organiseren, waarbij boerenorganisaties (leden, leiders en medewerkers) leren op attractieve wijze hun visie en ervaringen op schrift te stellen, zodat anderen van deze verhalen kunnen leren".

 

Het doel is tot zoveel mogelijk synergie te komen, waarbij de intensieve begeleiding die SNV in het veld kan bieden complementair is aan de financiering en advisering die Agriterra, ZLTO en De Groot & Slot vanuit Nederland kunnen leveren. Uitgangspunt is dat de boerenorganisaties hun behoeften aan ondersteuning aangeven en de diensten van SNV, Agriterra, ZLTO en De Groot & Slot in hun plannen opnemen. Naast deze afstemming van dienstverlenende taken hebben genoemde organisaties, aangevuld met Oxfam-Novib en de Wageningen UR in oktober 2007 het voornemen uitgesproken om een kerngroep Niger te vormen. Het doel van deze kerngroep is elkaar te informeren en verschillende kanalen van Nederlandse ondersteuning aan boerenorganisaties in Niger zo goed en efficiënt mogelijk in te zetten. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief