Door gebrek aan schoon water wordt gevreesd voor uitbraken van ziektes alsOverstroming Afrika cholera en dysenterie. Daarnaast neemt de kans op malaria toe door het vele water. Communicatienetwerken liggen plat en de gebieden zijn moeilijk te bereiken. De komende tijd wordt nog meer regen verwacht.

Het Rode Kruis heeft zo'n 7 miljoen euro nodig voor het verschaffen van onderdak en noodhulpgoederen zoals dekens, voedsel, keukenspullen en artikelen voor persoonlijke hygiëne. Drinkwater is vervuild, waardoor er een grote behoefte is aan waterzuiveringstabletten en schoon drinkwater. Ook geeft de organisatie voorlichting over het voorkomen van ziektes. De meeste slachtoffers zijn afhankelijk zijn van hun landbouwgrond, dat vernietigd is door het water. Zij worden door het Rode Kruis geholpen met opbouwen van hun bestaan met gereedschap en zaden.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief