Reactie op artikel “De white privilege van OneWorld”

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Na het mooie tweegesprek tussen Fatiha Radi ( marketingmedewerker) en Lonneke van Genugten (hoofdredacteur) te hebben gelezen, voel ik mij geroepen om mijn mening te geven. Niet alleen omdat ik OneWorld graag lees, maar ook omdat het onderwerp diversiteit mij persoonlijk aanspreekt.

Wat ik graag wil weten, is hoe het komt dat medewerkers met een niet-westerse achtergrond in de minderheid zijn bij OneWorld?
Lonneke geeft in het gesprek aan dat het bij OneWorld op kantoor niet een Benetton-gevoel krijgt. Daar verbaas ik mij als lezer van OneWorld over. Bij het horen van de naam OneWorld ga ik toch uit van een redactie die een afspiegeling vormt van de huidige samenleving. Een wereld waarbij culturen toch veel dichter bij elkaar liggen dan voorheen. Zeker anno 2015 waar de grenzen letterlijk zijn vervaagd.

De organisatie spreekt mij, als niet-westerse, behoorlijk aan

 

De organisatie spreekt mij, als niet-westerse, behoorlijk aan. En ik kan mij zo voorstellen dat er meerdere niet-westerse mensen OneWorld als een interessante organisatie zien om voor te werken. Ik denk dat met het aantrekken van meerdere mensen met een niet-westerse achtergrond, OneWorld zeker beter zal weten in te spelen op relevante onderwerpen die momenteel binnen de verschillende gemeenschappen in Nederland hoog op de agenda staan.

En of het nu naïef is om te denken dat als je redactie divers is, je artikelen dat ook zullen worden, misschien. Misschien is het inderdaad naïef om dat te denken. Maar naar mijn mening maakt diversiteit bedrijven en organisaties juist rijker.

So why not just take a chance and try. Ik meld mij hier graag voor aan!

Een abonnement op OneWorld magazine voor 25 euro

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons