Waar kun je in Middelburg vegetarisch uit eten? En waar bevinden zich milieuvriendelijke hotels in Den Haag. Kan ik fair trade shoppen in Tilburg? Voor al die vragen biedt de Good & Green Guide Holland uitkomst. Daarnaast geeft de gids ook tips over plekken waar je zelf een steentje kunt bijdragen aan een groenere en socialere wereld bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen.good-and-green-guide-holland

Klimaatneutraal
Deze reisgids is samengesteld door een team van lokale specialisten, studenten en vrijwilligers met veel kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid. Dankzij het Fair Climate Fund is de gids klimaatneutraal. Alle uitstoot die de gids veroorzaakt, wordt gecompenseerd met investeringen in Basa Magogo, een project dat milieuvriendelijk koken in Zuid-Afrikaanse townships bevordert.

De Good & Green Guide Holland biedt ook veel inspirerende inleidingen van duurzame prominenten waaronder Prins Carlos, Jan Terlouw, Roger van Boxtel, Jolande Sap, Willemijn Verloop en Maurits Groen.

De gids kost €19,90 en is te bestellen op de site of te koop in boekwinkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In juni volgend jaar kun je daar ook terecht voor een duurzame stedengids van Londen. Voor onder andere Barcelona, Parijs, Boedapest, Kopenhagen staan ook duurzame gidsen op de rol.

Foto boven: Den Haag, Hofvijver, (cc) Miguel Martinez.

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief