Tijd om onze tanden te zetten in de plastic soep. Katharina Unger, een Oostenrijkse ontwerpster, onderzoekt samen met Julia Kaisinger van de Universiteit van Utrecht de mogelijkheden om plastic uit zee te voeren aan paddenstoelen. Er drijft inmiddels zo’n 250 ton aan plastic rond die het zeeleven flink verstoren. Perfect voedsel dus voor de fungi waarmee we het probleem van afval omzetten naar een oplossing: onze magen vullen.

Neutrale smaak
Ungers project is gebaseerd op onderzoek van de Yale Universiteit die in 2012 ontdekten dat er een type paddenstoel bestaat die plastic kan ‘opeten’ waarbij de giftige stoffen worden afgebroken. Wel staat het onderzoek nog in de kinderschoenen, zo moet de veiligheid van consumptie nog worden onderzocht. Desalniettemin gelooft Unger in haar project en nam ze alvast een hapje van haar plastic-etende fungi: “Het is een vrij neutrale smaak.”

Zie hier de foto’s van het onderzoeksproject.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief