Een parasol die niet alleen bescherming biedt tegen de felle zon, maar ook zonlicht omzet in elektriciteit is de nieuwste accessoire voor moslims op bedevaart naar Mekka.

Om aan hun religieuze plichten te voldoen, gaan veel moslims op bedevaart naar Mekka in Saudi-Arabië. Een intensieve reis waarbij de parasol vaak als bescherming tegen de zon wordt gebruikt. Door kleine zonnepanelen op de parasol aan te brengen, kan het een uitkomst brengen voor lege telefoons en andere elektronische apparaten. 

Gps en ventilator

Maar deze 'slimme parasol' kan veel meer. Het heeft ook een zaklamp, een ingebouwd navigatiesysteem – zodat reizigers gemakkelijk bij elkaar kunnen blijven en weten welke richting ze op moeten – en een ventilator waardoor iedere reiziger het hoofd koel kan houden.

De makers van de parasol hopen snel een sponsor te vinden die wil investeren in de parasol, zodat het product binnenkort voor iedereen te koop is. 

[[{“fid”:”50233″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“style”:”height:270px; width:480px”,”class”:”file-default media-element”}}]]

Lees meer over deze speciale parasol via The Express Tribune.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief