Op reis gaan zonder dierenleed op je geweten? Het kan met een gepubliceerde lijst van reisorganisaties die niks moeten hebben van olifantentochten en bijbehorende mishandeling.

Het ziet er heel avontuurlijk en romantisch uit, zo’n tochtje op een olifant, maar achter een ritje op het grote dier schuilt veel ellende. De olifanten zijn als jong gestolen uit de kudde, daarna mishandeld en uitgehongerd tot ze ‘tam’ zijn. Bovendien kan hun rug het niet aan om mensen te dragen.

Maar daar wordt nu een stokje voor gestoken. Dierenwelzijnsorganisatie World Society for the Protection of Animals (WSPA) strijdt namelijk met succes tegen misbruik van olifanten door de toeristenbranche. Zij heeft nu een lijst gepubliceerd met olifantvriendelijke reisorganisaties. Arke, Oad Reizen, Djoser reizen, Shoestring, SNP Natuurreizen en Baobab hebben hun beleid aangepast, mede dankzij de campagne.

Lees meer: MO

Foto: @Doug8888/Flickr
 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief