Wel dat de vereniging van universiteiten VSNU, koepelorganisatie Sail en de HBO-raad schrokken toen de minister liet weten dat het beheer van de zogeheten NPT- en NFP-ontwikkelingsprogramma's op het gebied van hoger onderwijs per 1 januari Europees worden aanbesteed. VSNU en HBO-raad vreesden dat hun lopende projecten in gevaar zouden komen.

Er komt een overgangsperiode en bestaande samenwerkingsprojecten met ontwikkelingslanden kunnen hun geplande looptijd volmaken. De aanvraag voor het beheer van nieuwe projecten of de uitbreiding van bestaande projecten komen echter niet zonder meer voor steun van Ontwikkelingssamenwerking in aanmerking. Dit najaar zal de minister aan de Tweede Kamer een voorstel voor nieuw beleid voorleggen. Daarop vooruitlopend laat hij alvast weten dat de programma's voor het versterken van postsecundair onderwijs en het uitgeven van beurzen wel een stuk efficiënter en effectiever moet.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief