Een feestje op de redactie vandaag. Onze redacteur Sanne Terlingen won vrijdagavond namelijk de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek op internet.

"Indrukwekkend speurwerk met een grote maatschappelijke impact", zei de jury vrijdagavond over  Sanne's werk. De Prijzen voor de Beste Internetjournalistiek 2015 zijn een initiatief van de Vereniging Online Journalisten Nederland (VOJN) en werden vrijdagavond uitgereikt in Amsterdam. Een jury bestaande uit Hella Hueck, Piet Bakker, Bart Brouwers en Erik van Heeswijk koos de vier winnaars uit 67 inzendingen in vier categorieën. Sanne deed onderzoek naar de integriteit van Eritrese tolken en kwam erachter dat de Nederlandse overheid tolken gebruikt die aanhangers zijn van het Eritrese dictatoriale regime.

"Terlingens artikelen leidden er onder meer toe dat tolken bij de IND werden ontslagen wegens hun banden met het Eritrese regime. Ook onthulde Terlingen dat Eritrese jongeren die in de Nederlandse media vertelden dat het allemaal wel meeviel met de dictatuur in hun moederland, zelf lid waren van de jongerenafdeling van het regime", aldus de jury.

Refugee Republic
Ook oud-Oneworld redacteur Martijn van Tol viel in de prijzen. Met steun van OneWorld was hij onderdeel van thet team dat de interactieve reportage Refugee Republic maakte. Het werk viel in de prijzen viel vanwege "de mooie combinatie van tekening, film, fotografie, geluid en tekst, waardoor je het gevoel hebt alsof je zelf in het vluchtelingenkamp bent."

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief