Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zangeres en actrice Olivia Newton-John heeft een eerste stad te pakken die intekent op haar initiatief One Tree Per Child. Bristol, in het zuidwesten van Engeland, zal in bomen en plantschopjes voorzien voor al zijn 36.000 lagereschoolkinderen.

Zij zullen vanaf vandaag een plek toegewezen krijgen waar ze hun eigen boom mogen planten. Ook experten zullen hen uitleg komen geven over de belangrijke rol die bomen spelen voor het milieu.

[[{“fid”:”34315″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Olivia Newton John Physical”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Olivia Newton John Physical”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Olivia Newton-John – Physical”,”class”:”file-file-styles-artikel-halve-breedte media-element”}}]]

Olivia Newton-John met één van haar grootste hits.

Newton-John, die zelf 10.000 bomen plantte op haar domein in Australië, zegt in de Britse krant The Guardian dat ze ervan overtuigd is dat de maatschappij baat zal hebben bij dit initiatief "waarbij kinderen hun handen in de aarde steken om een boom te planten". Later kunnen ze daarop terugkijken en zeggen: "Dit was mijn boom, ik maakte mee het verschil."

Lord Stern, auteur van een invloedrijk rapport over de economische impact van de klimaatverandering en beschermer van One Tree Per Child, hoopt dat Bristol de eerste stad is in een rij van vele steden om een beleid aan te nemen waarbij elk kind een boom mag aanplanten.

 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief