New York telt 250.000 straatlampen. Als het aan burgemeester Michael Bloomberg ligt, zullen de lampen in 2017 een stuk duurzamer worden door het gebruikt van LED.

Bloombergs ambitieuze  LED project maakt deel uit van een groter programma, PlaNYC genaamd, dat ernaar streeft om broeikasgassen uitgestoten door de gemeente, in 2030 terug te dringen met 30 procent in vergelijking met 2007.

Besparing
In New York maakt de gemeente momenteel gebruik van lampen die werken op natriumgas. LED lampen gaan twintig jaar mee , terwijl een natriumlamp na zes jaar is uitgebrand. Ook  heeft LED minder energie nodig. De nieuwe lampen zullen de belastingbetaler in de stad naar schatting $14 miljoen besparen als de vervanging is voltooid.

Los Angeles
De stad heeft eerder geëxperimenteerd met deze verlichtingsvorm; Central Park en de bekende East River bruggen worden al gesierd door LED. New York is niet de eerste stad die het project uitvoert. Los Angeles ging de Big Apple voor. Daar werden 141089 straatlampen vervangen.  

Lees meer op: NYCgov
Foto: Christopher Schoenbohm

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief