De Wangari Maathai Award werd vorige week voor het eerst uitgereikt aan Narayan Kaji Shrestha, een Nepalees die wil dat alle burgers samen voor de bossen gaan zorgen. Hier voert hij al een paar decennia actie voor.

De award werd vernoemd naar Wangari Maathai, een Keniaanse milieuactiviste, politica en Nobelprijswinnares die in 2011 overleed. Dit is de eerste internationale prijs die toegekend wordt aan mensen die zich inzetten voor het behoud van bossen en andere natuur.  De Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties en een aantal mondiale milieuorganisaties selecteerden de winnaar.

Narayan Kaji Shrestha is de eerste die de award ontving. Hij heeft een organisatie opgericht die de bossen in Nepal onderhoudt. Wat zijn organisatie bijzonder maakt, is dat iedereen zich aan mag sluiten, ook vrouwen en mensen uit de laagste kaste. Op dit moment verzorgt zijn organisatie ongeveer een kwart van de bossen in Nepal. Naast de award kreeg hij ook 20.000 dollar om zijn activiteiten verder uit te breiden.

 

Bron: FAO
Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief