Ninthe
Ninthe, foto: www.janvis.nl

De vijf artiestenkoppels produceren gezamenlijk een album, met daarop van ieder koppel drie tracks, opgenomen in respectievelijk Tanzania, Malawi, Namibië en Zuid-Afrika. De Nederlandse hiphop scène is vertegenwoordigd door Blaxtar en Ninthe. Blaxtar zal op 14 februari vertrekken en Ninthe zal in Zuid-Afrika, samen met Zuluboy, het album afronden.

Van februari tot april 2008 kan via muziekfragmenten, video items en weblogs de tour gevolgd worden door de ogen van de Hiphoppers. Het uiteindelijke album wordt in mei 2008 uitgebracht, gevolgd door verschillende optredens in Nederland en Tsjechië. De tracks zijn te downloaden via de Virus Free Generation Hiphop tour website.

Virus Free Generation is een driejarige publiekscampagne om Europese jongeren wust te maken van de impact van hiv&aids op hun leeftijdsgenoten in Zuidelijk Afrika. De Virus Free Generation campagne is een initiatief van Alliance2015, een samenwerkingsverband van zes Europese ontwikkelingsorganisaties waaronder Hivos.

 

eerste workshop

Hivos

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief