Nederlanders aten minder vlees in 2011

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De consumptie van vlees in Nederland nam in 2011 met 1,4% af. Per hoofd van de bevolking is de hoeveelheid gegeten vlees met 1,2 kilogram gedaald tot 85,1 kilo. In waarde bleven de huishoudelijke aankopen van vlees nagenoeg gelijk aan die in 2010. Vorig jaar werd in Nederland voor 2,43 miljard euro vlees gekocht. Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Vee en Vlees. De prijzen voor vlees in de supermarkt lagen het afgelopen jaar iets hoger dan in 2010. Verder speelt mee dat consumenten wat vaker kiezen voor vlees waarbij aan de productie extra welzijnseisen zijn gesteld.

Lees meer bij Food Holland

Foto worstjes (cc).

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons