In Nederland eten steeds meer mensen minder vaak vlees. Waar in 2009 nog 69,5 procent minstens een dag in de week geen vlees at, is dat nu 77,1 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen. De gemiddelde hoeveelheid vlees die een Nederlander jaarlijks naar binnen werkt is echter al 15 jaar constant: 43 kilo. Hoewel veel Nederlanders het lijden van dieren afkeuren, zijn ze tegelijkertijd verknocht aan een lapje vlees. Deze ‘vleesparadox’ zorgt ervoor dat de totale vleesconsumptie vrijwel niet afneemt. Tweederde van de bevolking geeft dan ook aan niet van plan te zijn de komende jaren minder vlees te eten.  

Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief