Een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen is het voldoen aan internationale mensenrechtennormen. Aim for human rights adviseert hierover aan bedrijven die zakendoen in landen waar mensenrechten niet altijd gerespecteerd worden. De nieuwe best practices gids helpt ondernemers op weg.

 

Praktisch handvat

In de gids beschrijven ondernemers hun ervaringen met het opstellen van beleid rond mensenrechten door zelfevaluatie. Hiermee introduceert de gids een praktisch handvat voor bedrijven die hun verantwoordelijkheid willen nemen ten opzichte van werknemers, klanten, zakenpartners en de samenlevingen waarin ze opereren. Ook worden maatregelen besproken die zorgen voor volledige naleving van internationale standaarden en richtlijnen zoals Global Reporting Initiative, OESO en Global Compact.

"Human rights in business" bewijst dat het verbinden van mensenrechtennormen aan zakendoen ook vanuit commercieel opzicht zinvol en haalbaar is. 

 

Bestellen

Geïnteresseerden kunnen tegen betaling van drie euro verzendkosten een exemplaar van "Human rights in business" aanvragen via info@aimforhumanrights.nl of 030 233 40 27. Hier kan ook meer informatie over Human Rights Compliance Assessment en de Mensenrechten en Bedrijven trainingen van Aim for human rights worden verkregen.

 

Bibliografie:

Titel:                "Human rights in business, a best practice guide to the Human Rights Compliance Assessment"

Auteurs:          Olga Lenzen en Marina d'Engelbronner, Aim for human rights

Taal:                Engels

Pagina's:         34

Een digitaal exemplaar van de best practices gids kan gratis worden gedownload via http://www.aimforhumanrights.nl/over-aim-for-human-rights/publicaties/ 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief