Bhutan stapt over op honderd procent biologische landbouw. Het kleine Himalayaanse koninkrijk – 700.000 inwoners – stelde enkele jaren geleden het ‘bruto nationaal geluk’ in als graadmeter van de ontwikkeling van het land. Zal de bio-landbouw het geestelijk welzijn van de bevolking verhogen?

Minister-president Jigmi Thinley kondigde op de VN-top Rio+20 aan dat zijn regering een ‘Nationaal Biologisch Beleid’ aan het ontwikkelen is. Bhutanese boeren verbouwen vooral rijst en maïs, maar ook verschillende groenten en fruit, zoals aardappelen en sinaasappels. Hoewel veel boeren ongecertificeerd biologische landbouw bedrijven, worden chemische meststoffen en pesticiden nog volop gebruikt. Volgens de minister-president zijn de boeren van het land steeds meer overtuigd dat “door in harmonie met de natuur te werken, ze de fundamentele eigenschap van de natuur om te geven, kunnen behouden”.

NPR’s Food Blog: door Eliza Barclay
Nederlandse vertaling op Happy News

Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief