John Guillebaud, voorzitter van de denktank uit Manchester en expert op het gebied van gezinsuitbreiding, zegt dat het vrijwillig stoppen na twee kinderen ouders in staat stelt om te kiezen voor een groenere leefstijl. Het zou bovendien een goed signaal geven aan de rest van de wereld, dat men bereid is minder van de natuurlijke bronnen vBooman de wereld te gebruiken.     

Eén kind-beleid
Volgens Rosamund McDougall, lid van de adviesraad van de denktank, hoeft Groot-Brittannië zeker niet over te gaan tot extreme maatregelen, zoals China met zijn één kind-beleid. Maar men moet zich wel de langetermijn gevolgen realiseren van het voortbrengen van veel kroost. Want het is niet alleen een kwestie van eco-luiers gebruiken; berekeningen tonen aan dat een baby afkomstig uit Groot-Brittannië in zijn leven een hoeveelheid schade aan de wereld toebrengt die gelijkstaat aan 620 retourvluchten van Londen naar New York.
 

Lees meer bij The Guardian

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief