UNDEFINED
Dit jurkje kan vast niet op 30 graden

Volgens het warenhuis levert het, als alle Britse huishoudens op 30 graden gaan wassen in plaats van op 40 graden, genoeg elektriciteit op om alle straatlantaarns in Groot-Brittannië tien maanden te laten branden.

Ongeveer zeventig procent van de was die in de machine mag, wordt schoon op dertig graden, zo hebben tests uitgewezen.  Vanaf juli zal het Britse warenhuis de nieuwe labels met de tekst ´Denk aan het klimaat, was op dertig graden´ in de kleding bevestigen.

Deze aanpassing is onderdeel van het beleid van Marks and Spencer, een eco-plan van 200 miljoen pond dat invloed heeft op de hele productieketen en alle onderdelen van het warenhuis voor de komende vijf jaar. Doelstellingen daarbij zijn: CO2-neutraal, nieuwe standaarden voor ethnisch zakendoen, duurzaamheid en klanten en medewerkers ondersteunen bij een gezondere leefstijl. 

Marks and Spencer

Together

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief