Natuurmonumenten wil een vogelparadijs maken rondom het Markermeer. De Nationale Postcode Loterij gaat dit plan ondersteunen met 15 miljoen euro. Het geldbedrag komt uit het Droomfonds, een fonds waarmee de loterij aangesloten goede doelen de kans wil geven om een droomproject uit te voeren.

Het vogelparadijs rond het Markermeer wordt ‘de Marken Wadden’ gedoopt en wordt met tienduizend hectare het grootste natuurontwikkelingsproject van Nederland. Natuurmonumenten gaat een afwisselend landschap creëren met zandplaten, wilgenbossen, moeras en stukken open water. De organisatie hoopt dat er uiteindelijk veel vogels in het gebied te zien zullen zijn, waaronder vogels die nu nog weinig in Nederland voorkomen, zoals de zwarte ooievaar en de zeearend. Er komt ook ruimte voor recreatieve activiteiten als zwemmen, varen en vissen. De ontwikkeling van de Marker Wadden maakt een einde aan de aanhoudende dichtslibbing van het Markermeer.

Lees meer bij Natuurmonumenten

Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief